“Unë kurrë nuk kam dëgjuar për një marrëdhënie midis zbardhjes dhe mjedisit të zorrëve …

Lëkura e ndjeshme është lëkura në të cilën funksioni pengesë i lëkurës është jashtëzakonisht i depresionuar. Mund të thuhet se është karakteristike që zhvillon simptoma të tilla si kruajtje dhe skuqje si dhe thatësi. Duhet konsideruar se ka më shumë se një shkak kryesor të lëkurës së ndjeshme. Prandaj, nëse thuhet se përmirësimi është i dëshiruar, është thelbësore të rishikohen faktorët e brendshëm siç janë stresi dhe zakonet e të ngrënit, si dhe faktorët e jashtëm siç është kujdesi për lëkurën. Kruarja mund të gërvishtë lëkurën tuaj edhe kur flini. Importantshtë e rëndësishme që njerëzit me lëkurë të thatë të presin thonjtë, prandaj bëni kujdes që të mos lëndoni lëkurën tuaj pa dijeninë tuaj. Për të parandaluar shfaqjen dhe përkeqësimin e akneve në adoleshencë, është thelbësore të rishikoni mënyrën tuaj të jetës. Mos harroni të ndaloni puçrrat në adoleshencë sa më shumë që të jetë e mundur. Thuhet se shumë njerëz vuajnë nga poret e hundës. Thuhet se sebum grumbullohet edhe në fytyrë, dhe mendohet se do të dëshironi ta shtypni atë me thonjtë tuaj, por do të dëmtojë epidermën e lëkurës dhe do të shkaktojë shurdhim. Kur lëkura juaj është e ekspozuar ndaj rrezeve UV, prodhimi i melaninës nuk ndërpritet aspak, dhe melanina prodhohet gjithnjë e më shumë, e cila bëhet një element i njollave. Disa Japonezë mund të preferojnë një banjë të nxehtë, por uji shumë i nxehtë ka një efekt negativ në lëkurë dhe shkel dhjamin që mendohet të jetë një përbërës hidratues në lëkurë. Dihet të jetë një përbërës kryesor i lëkurës së thatë siç do të jetë grabitur në ndërkohë. Shumë do të thoshin: “Unë kurrë nuk kam dëgjuar për një marrëdhënie midis zbardhjes dhe mjedisit të zorrëve”. Sidoqoftë, nëse dëshironi të zbardheni, duhet të rivendosni siç duhet mjedisin e zorrëve. Rrudhat rreth syve do të përkeqësohen dhe do të gdhenden nëse nuk bëhet asgjë, kështu që nëse e gjeni, do të jetë e tmerrshme nëse nuk merrni masa të menjëhershme. Nëse dëshironi të merrni masa pozitive kundër lëkurës së thatë, është më efektive të bëni kujdes për lëkurën për hidratim çdo 2 deri në 3 orë pa asnjë përbërje. Sidoqoftë, të them të drejtën, duket e vështirë. Lëkura e ndjeshme i referohet një gjendje në të cilën toleranca që fillimisht mendohet të jetë në lëkurë është dëmtuar dhe nuk funksionon mirë dhe shpesh zhvillohet në një numër problemesh të lëkurës. Kur e mendoj, e kuptoj që poret janë zgjeruar në tre vitet e fundit dhe lëkura është bërë më pak e ngushtë. Bazuar në atë, duket se gunga e zeza në poret bëhen më të dukshme. Çështja është që të “hani ushqime që thuhet se janë të shkëlqyera për zbardhjen” në baza ditore. Kjo faqe kryesore po prezanton “Çfarë lloj ushqimi ndikon në zbardhjen?” Ndërsa plakemi, disa njerëz pa vetëdije rrudhen, duke thënë: “Nuk e kuptova se ishte në një vend të tillë!” Kjo ndoshta sepse lëkura po plaket. Disa njerëz mund të thonë se të shkosh te një specialist për shkak të lëkurës së ashpër është pak e frikshme, por nëse thua, “Unë kam provuar mjaft, por lëkura e ashpër nuk zhduket”, shkoni menjëherë te një dermatolog.

コメント

error: Content is protected !!
タイトルとURLをコピーしました