Vizitë në një sëmundje / klinikë për të trajtuar lëkurën e ashpër …

Nuk mund të thuhet se ajo që bën dikush në kërkim të një lëkure të bukur është e përshtatshme për ta. Mund të jetë e mundimshme, por është e rëndësishme të provoni gjëra të ndryshme. Duhet të ketë mjaft njerëz që po punojnë shumë në kujdesin e lëkurës për të ruajtur një lëkurë të pastër të bardhë, por vlerësohet se jo shumica e njerëzve në të vërtetë e bëjnë atë bazuar në njohuritë e duhura. Nëse përmirësoni qarkullimin e gjakut duke ushtruar normalisht, çrregullimi i qarkullimit do të zvogëlohet dhe ju mund të jeni në gjendje të merrni një zbardhje më të qartë. Për të thënë të vërtetën, dihet që lëkura ka një efekt vetëpastrues dhe është e sigurt të supozohet se pluhuri ose djersa mund të hiqen duke larë vetëm me ujë të nxehtë. Mësoni pastrimin ideal të fytyrës që nuk heq sebumin e rëndësishëm dhe heq vetëm njollat ​​e padobishme. Ndjej që shumë njerëz thonë: “Kur është ftohtë, lëkura juaj thahet dhe kruhet”. Sidoqoftë, në realitet sot, gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga lëkura e thatë gjatë gjithë vitit. Kruarje dhe madje edhe gjatë shtrirjes, unë shpesh gërvishtem lëkurën time para se ta njoh atë. Njerëzit me lëkurë të thatë duhet të jenë të kujdesshëm për të prerë thonjtë e tyre dhe të jenë të kujdesshëm që të mos lëndojnë pa dashje lëkurën e tyre. Nëse qarkullimi i gjakut bëhet jonormal, nuk do të jetë e mundur të dorëzohen lëndë ushqyese thelbësore në qelizat pore, duke shkaktuar çrregullime metabolike dhe përfundimisht duke shkaktuar probleme në poret. Vizita në një sëmundje / klinikë për trajtimin e lëkurës së ashpër mund të jetë pak e keqe, por nëse thoni: “Unë e kam provuar këtë dhe atë, por lëkura e ashpër nuk përmirësohet”, unë menjëherë shkoj te një dermatolog. Duhet të jem. Nëse dëshironi të heqni qafe lëkurën tuaj të ashpër, duhet të bëni një jetë të duhur rregullisht. Mbi të gjitha, ka kuptimin më të mirë për të përmirësuar lëkurën e ashpër nga i gjithë trupi dhe për ta bërë lëkurën të bukur duke përmirësuar zakonet e të ngrënit. Nëse e lini lëkurën tuaj të ashpër pa mbikëqyrje, puçrrat shpesh do të shfaqen dhe mund të thuhet se është e pamundur të rikuperohet lehtë vetëm me masa ditore. Sidomos kur bëhet fjalë për lëkurën e thatë, hidratimi shpesh nuk mjafton. Pas marrjes së një banjë, është e nevojshme të vendosni vaj ose krem ​​për të lagur, por ju lutem kushtojini vëmendje vetë sapunit të trupit dhe masave paraprake kur lani për të parandaluar tharjen e lëkurës. Kur uji avullon nga shtresa e epidermës për shkak të lëkurës së thatë, keratin nuk del dhe bëhet më i trashë. Në një gjendje të tillë, edhe me kujdes të kujdesshëm të lëkurës, përbërësit e rëndësishëm rrallë arrijnë në brendësi të lëkurës dhe efekti është i kufizuar. Më parë, paketat e poreve në formë fletë kishin tërhequr vëmendjen. Kur shkova në një turne, kujtova se bëra shumë zhurmë duke i treguar mikut tim më të mirë prizat e brirëve që nxora nga poret e mia. Mendoj se nuk është e pazakontë që njerëzit të pretendojnë se “Unë kurrë nuk kam dëgjuar për një marrëdhënie midis zbardhjes dhe mjedisit të zorrëve”. Sidoqoftë, nëse dëshironi zbardhjen, është e rëndësishme të përmirësoni mjedisin e zorrëve pa dështuar. Ju lutemi vini re se lëkura e thatë është e ndjeshme ndaj acarimit për shkak të funksionit të zvogëluar të barrierës së lëkurës dhe mund të thuhet se lëkura është jo fleksibile dhe ka të ngjarë të shfaqen rrudha.

コメント

タイトルとURLをコピーしました