“Zbardhja dhe mjedisi i zorrëve duhet të jenë të palidhura …

Shumë njerëz mendojnë se “lëkura e thatë duhet të moisturized, kështu locion është më e mira!”, Por për të qenë të saktë, locion është i drejtpërdrejtë. Ai nuk mund të mbahet në ujë. Disa njerëz mund të thonë se janë të zënë çdo ditë dhe nuk flenë sa duhet. Sidoqoftë, nëse zbardhja është e dëshiruar, është e rëndësishme të përpiqeni të flini mjaftueshëm. Nëse e keqkuptoni metodën e zgjedhjes së sapunit të trupit, rrezikoni të humbni edhe përbërësit hidratues që normalisht janë thelbësorë për lëkurën. Për shkak të kësaj, ne do t’ju tregojmë se si të identifikoni një sapun trupi që është efektiv për lëkurën e thatë. Mbani në mend se “kozmetika zbardhuese është e ndryshme nga ato që përdoren vetëm kur gjenden njolla!” Me kujdes të rregullt pas mjekimit, zvogëloni aktivitetin e melaninës dhe mbajeni lëkurën tuaj më pak të ndjeshme ndaj njollave. Freckles ka më shumë të ngjarë të shfaqet tek njerëzit me lëkurë që është natyrshëm i prirur për njolla, kështu që edhe nëse mendoni se mund të përmirësoheni me kozmetikë zbardhuese, thuhet se shumicën e kohës do të merrni dhjamë pas pak. Nuk ka gjasa që përpjekjet e dikujt për të zbukuruar lëkurën tuaj të vlejnë edhe për ju. Mund të jetë e vështirë, por është e rëndësishme të provoni gjëra të ndryshme. Për të parandaluar lindjen ose intensifikimin e akneve në adoleshencë, është e nevojshme të përmirësoni rutinat ditore. Mos harroni të shmangni puçrrat në adoleshencë. Kremrat ose locionet e bëra për “lëkurë të ndjeshme” mund të rrisin “funksionin hidratues” që ka shtresa e kornemës së lëkurës nga natyra, për të mos përmendur që të mos thahet lëkura. Le ta bëjmë. Shumë njerëz do të thoshin: “Zbardhja dhe mjedisi i zorrëve duhet të mos jenë të ndërlidhura”. Sidoqoftë, nëse doni zbardhje, gjithashtu duhet të normalizoni mjedisin e zorrëve pa lëshime. Për kujdesin e lëkurës si një masë kundër puçrrave, është më e rëndësishme të lani dhe hiqni keratinën ose sebumin e mbetur, dhe pastaj të lagni plotësisht. Kjo nuk ndryshon me puçrrat në ndonjë pjesë të trupit. Fillimi i puçrrave është kur sebumi qëndron në poret, dhe bakteret e puçrrave rriten me sebum si një lëndë ushqyese, duke bërë që puçrrat të bëhen të përflakur dhe të pakontrollueshme. Përveç muskujve të fytyrës, ka edhe muskuj që drejtohen nga qafa dhe shpatullat deri në fytyrë, kështu që kur këta muskuj fuqizohen, bëhet e vështirë të mbash lëkurën dhe të ndodhin rrudhat. Kur shihen rrudhat rreth syve, mosha e shfaqjes do të rritet papritmas, kështu që është e vështirë për gratë të shohin drejt përpara për shkak të rrudhave, e cila quhet rrudha pranë syve nga këndvështrimi i një gruaje. Mund të thuhet se është një armik natyror. Për lëkurën e ndjeshme, ku edhe nëse përdorni kozmetikë standarde, nuk mund të shpëtoni nga shqetësimi, kujdesi i butë i lëkurës është i domosdoshëm. Kujdesi që vazhdoni zakonisht duhet të ndryshohet në kujdes jo shumë stimulues. Ndërsa plakem, shpesh e shoh veten të rrudhur pa e ditur: “Unë as që e vura re që isha në një vend të tillë!” Kjo është për shkak të plakjes së lëkurës.

コメント

タイトルとURLをコピーしました